Terug naar boven

Resultaten

De vindbaarheid van jouw praktijk. Daar gaan we voor!

De cijfers

Vind-een-Alternatief.be is opgestart! Ontzettend leuk én onze verwachtingen voor dit platform zijn hoog gespannen. We werken momenteel hard om dit project in de voetsporen te laten treden van ons ondertussen gevestigde platform VindeenTherapeut.be.

Omdat we door de recente opstart nog geen exacte cijfers van Vind-een-Alternatief.be kunnen verzamelen, bieden we je hieronder graag al een kijkje in de statistieken van VindeenTherapeut.be.

Zo weet je alvast wat je in de toekomst mag verwachten!

Websitebezoeken VindeenTherapeut.be

Sinds de oprichting van VindeenTherapeut.be is het aantal websitebezoeken gestegen van 0 naar meer dan 50.000 websitebezoeken per maand! Dat betekent dat elke maand opnieuw ontzettend veel mensen de profielen op VindeenTherapeut.be bekijken.

Maar wat betekent dit nu voor jou? Een groter aantal cliënten voor jouw praktijk! We merken namelijk dat steeds meer mensen het internet gebruiken in hun zoektocht naar hulp. Digitalisering was nog nooit zo belangrijk, ook voor jou als therapeut. Met een profiel op VindeenTherapeut.be kan je jaar na jaar vertrouwen op een goede online vindbaarheid.

Benieuwd naar de positie van VindeenTherapeut.be? Bekijk alle cijfers en statistieken hieronder!

Websitebezoeken van oktober 2016 tot maart 2021

Steeds bovenaan in Google

Vindbaar worden op internet? Dat betekent hoog in de zoekmachines verschijnen! En daarbij is Google onze vriend.

Via VindeenTherapeut.be vinden cliënten therapeuten steeds bovenaan in Google. Dit op allerlei relevante trefwoorden!

Hier vind je enkele voorbeelden van de waardering van Google (resultaten van 01/03/2021).

Probeer het zelf eens uit! Kijk zeker waar VindeenTherapeut.be gepositioneerd is, los van de dure advertenties.

Hoeveel keer werd contact met een therapeut opgenomen?

Cliënten nemen vooral contact op via telefoon en doorklikken naar de eigen website.

De statistieken a rato van de laatste maanden tonen het volgende resultaat:

  • 18.712 cliënten stuurden een e-mail naar een therapeut
  • 36.449 cliënten namen contact op met een therapeut via de telefoon
  • 60.104 cliënten klikten van VindeenTherapeut.be door naar de website van een specifieke therapeut

Een platform voor professionele behandelaars

p Vind-een-Alternatief.be wordt een duidelijk overzicht gegeven van behandelaars per regio en per specialisatie. Zo kunnen cliënten eenvoudig een geschikte behandelaar vinden.

Hoe meer behandelaars op Vind-een-Alternatief.be komen te staan, hoe hoger bovendien de waardering van Google wordt. Op een doorverwijssite zoals Vind-een-Alternatief.be word je dus makkelijker in de zoekmachines gevonden.

Ontdek hier alle voordelen van een profiel op Vind-een-Alternatief.be!


Mijn persoonlijke statistieken op Vind-een-Alternatief.be

Bekijk via je statistieken het rendement van je profiel. Zo heb je een correct beeld van de verschillende wegen waarop jouw praktijk gecontacteerd wordt via Vind-een-Alternatief.be.

Hoe mijn statistieken correct interpreteren?

Cliënten nemen naast e-mails vooral contact op via telefoon en via doorklikken naar je eigen website.

Slechts 1 à 2 aanmeldingen per jaar zijn al voldoende om je investering terug te verdienen! Je vindt je statistieken eenvoudig door te inloggen en te gaan naar onderdeel 'Statistieken'. Lees meer over hoe je de statistieken die je ziet op je statistiekenpagina of in de verlengingsherinneringen die je van ons ontvangt, correct interpreteert.

Zijn je aantal paginabezoeken prima, maar zetten bezoekers niet vaak de stap tot contact? Bekijk dan hoe je jouw profiel kan optimaliseren.

En mijn eigen website?

Cliënten zullen dikwijls aangeven je gevonden te hebben via je website of via Google. Vaak komen ze echter op je website via Vind-een-Alternatief.be of benoemen ze je profiel als jouw website. Ook wanneer ze het contactfomulier van je eigen website gebruikten, zijn ze hier dikwijls op terecht gekomen vanuit Vind-een-Alternatief.be.

Een link vanuit je profiel op Vind-een-Alternatief.be naar je eigen website zorgt er tevens voor dat je website hoger weergegeven wordt in Google. Google waardeert namelijk Vind-een-Alternatief.be heel positief en websites die ermee verbonden zijn worden bijgevolg ook hoger genoteerd.

Dit blijkt ook uit de terugval van het aantal nieuwe klant-aanmeldingen bij hulpverleners die hun profiel stopzetten.

Hoe verhoog ik mijn rendement?

Naast onze dagelijkse inspanningen kan jij zelf heel wat ondernemen om je vindbaarheid eenvoudig te verhogen:

  • Maak je profiel volledig en aantrekkelijk. Zorg voor een aansprekende afbeelding, een overzichtelijke tekst én selecteer alle zoekitems die bij jou van toepassing zijn. Een goed profiel is de sleutel tot rendement! Vind hier meer tips voor een goed profiel.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan een link naar je profiel.
  • Like onze facebookpagina en deel onze posts. Zo zet je Vind-een-Alternatief.be én jouw profiel meer in de kijker.

Vind hier meer tips voor een goede vindbaarheid.

Bouw een geschiedenis op in Google

Hoe langer een profiel ononderbroken actief blijft, hoe meer jouw profiel wordt weergegeven in Google! Je pagina bouwt namelijk een geschiedenis op in Google. Hoe meer bezoekers enkele minuten op jouw pagina blijven, hoe belangrijker Google jouw pagina vindt en hoe meer Google jouw profiel naar voor zal schuiven in zijn zoekresultaten.

Uit onze analyses blijkt dan ook dat users die al langer op Vind-een-Alternatief.be aanwezig zijn meer gecontacteerd worden.

Heb je nog vragen, twijfels of bemerkingen? We horen het graag!