Terug naar boven

Life alternatieve therapie

Wil je op persoonlijk of professioneel vlak een stapje vooruit, maar weet je niet meteen hoe? En kan je wel een helpende hand gebruiken die samen met jou die volgende stap kan zetten? Grote kans dat lifealternatieve therapie een oplossing kan bieden!

Vind een life behandelaar in jouw omgeving.


Een life behandelaar? Wat mag dat zijn?

Een lifebehandelaar helpt je uit te zoeken waar je precies naartoe wil en begeleidt je van begin tot eind om daar ook effectief te geraken. De taak van een life behandelaar is dus om jou te helpen je doel te bereiken, wat dat doel ook mag zijn.

Iedere dag moeten we keuzes maken. Dat kan gaan van kleine tot grote beslissingen, maar elk van die keuzes beïnvloedt onze levensvreugde in meer of mindere mate. Een life behandelaar leert je om keuzes te maken die leiden tot een rijk en gebalanceerd leven waar je veel voldoening uit haalt.

Je denkt misschien: dat klinkt een beetje geitenwollensokkerig. Toch is het dat allesbehalve. Een levensbehandelaar kan je wel degelijk helpen om bergen te verzetten, en dat op ieder vlak. Of het nu gaat om je persoonlijke ontwikkeling, je relatie met je ouders, je carrière of je opleiding.

Wat doet een life behandelaar niét?

Als je een lifebehandelaar overweegt, is het wel zo handig als je weet wat je mag verwachten. En vooral, wat je zeker niét mag verwachten.

Allereerst: een life behandelaar is géén therapeut. Deze behandelaar is niet de juiste persoon als je op zoek bent naar professionele hulp voor het behandelen van zaken als een depressie, een angststoornis of een trauma. Het is belangrijk om voor dergelijke problemen eerst andere oorden op te zoeken, vooraleer je een life behandelaar raadpleegt.

Een levensbehandelaar kijkt immers naar de toekomst, en niet naar het verleden. Hij of zij zal je helpen om van punt A naar punt B te geraken en je verdere levenspad uit te stippelen. Je life behandelaar zoekt samen met jou naar oplossingen en richt zich dus niet perse op het verwerken van problemen.

Een life behandelaar is ook geen vriend, al kan het soms lijken van wel. Een vriend luistert, moedigt je aan en wil niets liever dan dat je je doelen bereikt. Waarom zou je dan een life behandelaar nodig hebben? Wel, net daarom. Hij of zij kijkt als een buitenstaander naar jouw leven. De behandelaar kan hierdoor objectiever zijn en je sneller een spiegel voorhouden. Hierdoor zal je sneller tot totaal nieuwe inzichten komen.

Wat doet een life behandelaar dan wel?

Met een life behandelaar ga je een partnership aan dat een gezamenlijk doel kent: van jou een gelukkiger en voldaner mens maken. Hierop mag je rekenen:

 • Je life behandelaar inspireert je om je dromen achterna te gaan
 • Je life behandelaar helpt je om je doelen te bepalen
 • Je life behandelaar staat je van begin tot eind bij in het bereiken van die doelen
 • Je life behandelaar helpt je om hindernissen onderweg te overwinnen
 • Je life behandelaar leert je om ook na afloop van jullie traject betere keuzes te maken

Naast het luisterend oor ga je samen concreet aan de slag. Door de juiste vragen te stellen kom je tot persoonlijke inzichten over wie je bent, wat je doet en waarom je dit doet. En bovenal: wat is er nodig voor verandering? Er wordt een plan opgemaakt en gekeken naar wat jou motiveert om deze stappen te zetten. Een duwtje in de rug of een gepaste schop onder de kont houd je gefocust.

3 tekenen dat een life behandelaar JOU kan helpen

Lifealternatieve therapie wint aan populariteit. Dat is eigenlijk best logisch: net omdat lifealternatieve therapie een erg veelzijdig vakgebied is, is de kans bijzonder groot dat een life behandelaar ook voor jou iets kan betekenen.

Er zijn oneindig veel redenen waarom mensen een beroep doen op lifealternatieve therapie:

 • Omdat ze een gezondere levensstijl wensen
 • Omdat ze een nieuwe hobby zoeken
 • Omdat ze nog maar net in een prille relatie zijn beland
 • Omdat ze een beter evenwicht willen tussen werk en privéleven
 • Omdat ze last hebben van uitstelgedrag
 • ...

Maar als je je in één van de volgende 3 kenmerken herkent, kan een life behandelaar jou wellicht helpen:

1. Je hebt het idee dat je “vastzit”

Je voelt je onrustig. Je hebt het idee dat er iets in de weg zit dat je ervan weerhoudt om vooruit te gaan.

2. Je twijfelt over een volgende stap

Je voelt je onzeker en ietwat verloren. Je hebt wel enig idee waar je naartoe wil, maar vindt het moeilijk om de juiste stappen te zetten.

3. Je wil verandering

Je wil groeien als persoon, gelukkiger worden of simpelweg iets anders. Je voelt aan dat er nog iets mist in je leven of dat je jouw leven anders wil aanpakken.

Het resultaat: jouw nieuwe ik

Wat je ook anders wil zien, één ding is zeker: het resultaat is altijd een nieuwe ik.

Zo kan jouw nieuwe ik eruitzien:

 • Je krijgt nieuwe inzichten in jezelf en verschillende situaties in je leven
 • Je wordt je bewust van wat je wil (of net níet wil!)
 • Je voelt je niet langer geblokkeerd door iets of iemand, maar kan een duidelijke richting uit
 • Je slaagt erin je verantwoordelijkheid te nemen en niet bij de pakken te blijven zitten
 • Je hebt een herwonnen energie en voelt je productief en succesvol


Vind nu jouw life behandelaar!