Terug naar boven

Radicale Acceptatie

Workshop

Hans Strack

Land van Gulick

Engelenkampstraat 23

6151 BE Sittard - (LB)

Limburg

Introductie

Radicale Aanvaarding

zaterdag 12 en zondag 13 februari 2022

TWEEDAAGSE WORKSHOP MET LICHAAMSWERK, MEDITATIE EN THUISKOMEN IN JEZELF.

Als jij dit hebt ervaren weet je dat je het altijd hebt gemist!

Wanneer we beïnvloed worden of zelf gevangen zitten in de overtuiging dat wij van weinig waarde zijn. Wanneer wij het gevoel hebben of de mening zijn toegedaan niets of weinig toe te voegen in dit leven, als wij ons niet waardevol voelen, kunnen we niet duidelijk herkennen wat zich binnenin ons afspeelt en voelen we ons niet vriendelijk of liefdevol. We hebben een gevoel en beeld van onszelf dat wij er niet bij horen, dat wij niet voldoen. Dat wij ons moeten wapenen tegen het gevaar wat ons nog meer pijn zal doen, wat ons nog moedelozer, nog besluitelozer, eenzamer en verdrietiger maakt. Radicale Aanvaarding begint wanneer we onze ervaring en intelligentie in dit moment toelaten, we onze ideeën over onszelf en het leven loslaten en onze pijn of begeerte op een zachte manier onder onze aandacht brengen. De twee aspecten van Aanvaarding – helder Inzicht en Mededogen ten aanzien van onze ervaring – zijn net zo afhankelijk van elkaar als de twee vleugels van een grote vogel. Ieder mens heeft deze vleugels, lang niet iedereen gebruikt ze. Zorg dat je deze vleugels opnieuw leert kennen, samen maken ze het mogelijk dat we kunnen vliegen, we vrij zijn en dat wij het leven radicaal accepteren.

Tara Brach, boeddhiste en psychotherapeute, heeft verschillende boeken over dit thema geschreven. “Radicale Aanvaarding” is het boek wat als rode draad in deze tweedaagse zal dienen. Je zal dit weekend een bad ontvangen van bekrachtiging. Je zal de mogelijkheid ontdekken om op te houden je eigen vijand te zijn. Via de aanvaarding van jezelf, je licht, je talenten, je intelligentie en schaduwkanten. Via acceptatie van je over-leving en patronen, je aangepaste delen, je gehechtheid, begeerte of angst, nodigen we onze ware natuur uit. In dit weekend kun je ervaren dat je in je wezen goed bent, dat je helemaal oké bent zoals je in elk moment van je leven was, bent geweest en zult zijn. Dit is de realisering van onze fundamentele goedheid en ware natuur.

Wij gaan met voorzichtigheid en daadkracht te werk: de zaterdag nemen wij als dag om onze zelfveroordeling af te leggen, de zondag zullen wij onze vleugels uitslaan en deze gebruiken om met inzicht en mededogen het leven aan te gaan. Aan de hand van lichaamswerk, ademhalingsoefeningen, geleide contemplaties en meditaties zal je inzicht en doorbraken ontvangen. Dit is een diepgaand weekend dat je zal helpen Radicale Aanvaarding te ervaren.

Radicale Aanvaarding is zeker niet je neerleggen bij wat er is, het is juist het aangaan van en wakker maken van de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Je zult voelen wat voor vitaliteit in je zit. Radicale Aanvaarding betekent niet dat je alle begeerten ten volle gaat leven, dat jij je laat gaan ofwel je lichaam je signalen geeft dat dit niet goed voelt. Radicaal komt van het Griekse woord RADIX wat wortel of oorsprong betekent. Je herinneringen aan je wortels, aan je doel in dit leven, aan je eigen ontwikkeling. Jouw radicale acceptatie is een bijdrage aan je eigen balans en hiermee een bijdrage aan de balans van het geheel.

Wij zullen goed in de gaten houden of de regels van de overheid in de pas blijven lopen met deze workshop. Op wat kleine uitzonderingen na is het op dit moment geen probleem de workshop door te laten gaan. Wat de regels in oktober toelaten kunnen wij nu helaas niet overzien; dat is de reden dat wij de annuleringsmogelijkheden zeer ruim hebben gehouden.


Wil je zeker van je plaats zijn, dan kun je direct een aanbetaling doen van € 50. Weet je nu al zeker dat je wil inschrijven, maak dan het volledige cursusgeld ad € 230 excl. BTW (€ 278,30 incl. BTW) over op rekeningnummer NL74 ABNA 0496294199 ten name van Vormbalans.


Indien blijkt dat de workshop niet kan doorgaan vanwege een nieuwe Coronagolf krijg je uiteraard je geld retour.

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: zaterdag 12 februari 2022
zaterdag 12 februari 2022Vanaf 10:00tot 17:00
zondag 13 februari 2022Vanaf 10:25tot 17:00

Praktische informatie

Thema's

Lichaam & welzijn Keuzes maken Meditatie Persoonlijke ontwikkeling Zelfzorg

Voor

Volwassenen

Gegeven door

Vormbalans Hans Strack Integratiev Therapeut

Prijs

230,00 excl. BTW

Neem contact op met Hans

Radicale Acceptatie
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Hans Strack

Land van Gulick

Engelenkampstraat 23

6151 BE Sittard - (LB)

Limburg

Toon telefoonnummer

http://www.vormbalans.nl

Routebeschrijving